top of page
Search

"Viena piektdaļa Kipras iedzīvotāju nevar atļauties adekvātu apkures sistēmu savās mājās"

Updated: Sep 3, 2021



Ziņu portāla "Cyprus Mail" publicētais raksts "Viena piektdaļa Kipras iedzīvotāju nevar atļauties adekvātu apkures sistēmu savās mājās" atklāj datus, kas uztrauc mūs!


Ziņojumā minēts:


2019. gadā vairāk nekā piektā daļa Kipras iedzīvotāju apgalvoja, ka nevar atļauties pienācīgi apsildīt savas mājas ziemā, kas ir trešais sliktākais rezultāts visā blokā, par to liecina Eurostat dati.


Vislielākais iedzīvotāju skaits, kuri nevar atļauties apsildīt savas mājas tika reģistrēts Bulgārijā (30,1 procents), Lietuvā (26,7 procenti), Kiprā (21 procents), Portugālē (18,9 procenti), Grieķijā (17,9 procenti) un Itālijā ( 11,1 procents).


Zemākie rādītāji reģistrēti Somijā, Austrijā, Zviedrijā, Slovēnijā, Luksemburgā, Igaunijā un Vācijā - aptuveni 2 procenti.



Kā celtniecības uzņēmums mēs vēlamies dalīties ar saviem ieteikumiem, lai palīdzētu Jums izvairīties no iepriekš minētajām problēmām -


  1. Betona mājas vietā izvēlieties koka māju! Koka mājas ir energoefektīvākas. Veids, kā to novērot reālajā dzīvē - vasarā koka grīda neuzkarst, kamēr betona virsmas uzkarst tik traki, ka uz tām nav iespējams nostāvēt ar plikām pēdām. Šis ir divu būvmateriālu siltumvadītspējas piemērs!

  2. Koks kā celtniecības materiāls un koka interjers ir dabisks mitruma regulators telpā! Viens no svarīgākajiem temperatūras sajūtas rādītājiem telpā ir mitrums. Aukstā laikā un augsta mitruma apstākļos šķitīs, ka telpā ir vēsāks pat tad, ja jūsu termometrs rādīs, ka telpā ir 20 vai vairāk grādu, bet vasarā, dzīvojot betona mājā, jums šķitīs, ka telpā ir karstāks nekā jūsu termometrs rādīs. Koks absorbē mitrumu vēsākā, mitrā laikā, padarot telpas klimatu siltu un mājīgu, bet vasarā, kad koks izžūst, tas "atbrīvo" mitrumu, padarot telpu vēsāku un ērtāku dzīvošanai karstā laikā. Betonam šādas īpašības nepiemīt!

  3. Ņemot vērā, ka Smart Wood Technology strādā arī Kiprā kopš 2009. gada, mēs esam pamanījuši, ka liela daļa klientu neizvēlas siltināt jumtu vai nolemj to būvēt no betona. Jumta izolācija ir ļoti svarīga, jo 70% siltuma zuduma notiek caur jumtu.

  4. Vēl viena lieta, ko esam ievērojuši, ir tas, ka cilvēki izvēlās zemas energoefektivitātes durvis un logus, caur tiem viegli plūst gaiss, un tādējādi telpā tiek zaudēts siltums. Arī bieži materiāli logu un durvju ražošanai tiek izvēlēti nepareizi, kas rezultējas tajā, ka tie nevar nodrošināt energoefektivitāti.

  5. Tāpat esam pamanījuši, ka gandrīz neviens Kiprā neizvēlas siltināt pamatus, kas ir būtiski mājas energoefektivitātei.

  6. Šajā gadījumā Mūsuprāt, ņemot vērā Kipras klimatu un pieejamo saules enerģiju, citi apkures resursi, piemēram, malka, gāzes gāze utt., nav īsti nepieciešami. Šķiet absurdi, ka valstij, kurā ir tik daudz saules enerģijas, ir problēmas ar piekļuvi pienācīgai apkurei visiem.

Šeit mēs varētu piebilst, ka Vidusjūras klimatā šādas kļūdas nebūs tik liktenīgas, kā tas būtu Ziemeļeiropā, no kurienes nākam mēs! Īstenojot projektus, neskatoties uz lokāciju, mēs saglabājam vienādus kvalitātes standartus, lai nodrošinātu pēc iespējas kvalitatīvāku un ergonomiskāku gala produktu ikvienam klientam, kas ir mūsu būtiskā priekšrocība.


Veiciet gudras izvēles, padomājiet, kā ilgtermiņā ietaupīt naudu un dzīvot ērti, vienlaikus esot videi draudzīgam!


2 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page